Economia circulara si ambalaje sustenabile. Implicarea Plastiblow

Economia circulara si ambalaje sustenabile. Implicarea Plastiblow

Si producatorii de masini de extrudare cu suflare vin cu o importanta contributie pentru protejarea mediului prin folosirea materialelor plastice reciclate. De la deseuri la noi resurse.

Europa interzice folosirea produselor din plastic de unica folosinta. Organizatiile internationale au dezbatut indelung despre riscurile asociate utilizarii excesive a acestui material legat de impactul asupra mediului ambiant: petrol consumat, emisii de gaze de sera(GHG). Oricum, plasticul are un rol major in protectia si conservarea produselor, incepand cu productia si terminand cu consumul acestora, in orice domeniu. Rezistent, sigur, igienic, aseptic, usor, durabil si reciclabil, plasticul isi mentine functia importanta in intregul lant de furnizare, luand in considerare faptul ca numai in Europa, peste 50% din bunurile aflate in circulatie folosesc plastic pentru a ajunge la consumatori intacte, proaspete si protejate.

Un mecanism dinamic

Constientizarea acestor aspecte importante, care afecteaza acest domeniu de decenii, a pus in miscare un mecanism dinamic care i-a condus pe profesionisti la crearea unor masini cu consum redus de energie si produse mai bune, in comparatie cu cele din anii trecuti. Un fapt remarcabil: greutatea si volumul recipientelor au fost semnificativ reduse, chiar si cu 30%. Un aspect care economiseste tone de material plastic. Fara a neglija importanta unei politici dinamice de recuperare si refolosire implementata de multe tari.

Plastiblow, pionier al consumului redus, acum si al folosirii materialelor reciclate

Plastiblow, printre primii in domeniul dezvoltarii masinilor electrice de extrudare cu suflare cu consum redus de energie, militeaza de multa vreme pentru reducerea consumului de material plastic virgin, astfel a dezvoltat tehnologia de coextrudare multistrat capabila sa proceseze mai multe materiale reciclate pentru producerea de recipiente noi.

Plastiblow este proactiv pentru solutii de impachetare mai eficiente

Din ce in ce mai multi utilizatori cauta solutii pentru impachetare inteligenta si eficienta care economisesc energia si reduc consumul de materie prima. Combinatia fundamentala este: cu cat folosesc mai putin material pentru produse, cu atat mai multa energie economisesc. Reducerea greutatii, a deseurilor rezultate, folosirea mai multor material reciclate, consumul redus de energie, sunt obiective pe care Plastiblow si le-a asumat cu competenta si le-a pus la dispozitia clientilor sai din lumea intreaga.

Plastiblow isi poate invata clientii cum sa reduca greutatea produsului fara sa fie afectate proprietatile fizico-mecanice ale acestuia. Poate modifica sau studia proiectarea recipientelor conform cu procesul de formare in matrita. Poate proiecta configuratii multi extruder pentru producerea de recipiente cu sapte straturi, folosite de multe ori in sectorul alimentar. Poate controla cu finete parametrii de process ai masinilor astfel incat sa se obtina conditiile potrivite pentru reducerea greutatii produselor si a cantitatii de deseuri.

Masini de extrudare cu suflare foarte fiabile

Masinile Plastiblow asigura o repetabilitate constanta gratie servoactionarii si preciziei comenzilor.

Masinile sunt gandite si construite pe baza unor solutii tehnice aplicate, de foarte buna calitate, unele dintre ele fiind patentate, avandu-se in vedere atat costuri reduse de intretinere prin folosirea de sisteme mecatronice fiabile si precise cat si sisteme de control pentru diagnosticare si depanare de la distanta conform standardelor Industry 4.0.

Coextrudarea multistrat ca solutie de reducere a consumului de plastic. Un tel ambitios atins de Plastiblow

Scenariul care implica folosirea rationala si responsabila a materialelor plastice, a materialelor reciclate, posibilitatea refolosirii rasinilor recuperate in procesul de productie, reprezinta deja o realitate pentru Plastiblow, deoarece ofera solutii pentru producerea de recipiente monostrat sau multistrat din material plastic reciclat(PCR).

Multumita tehnologiei Plastiblow este posibila obtinerea unui produs finit la care materialul reciclat nu intra in contact cu continutul recipientului, deoarece este inglobat intre doua straturi de material virgin, iar aspectul estetic ramane neschimbat. Stratul central are o grosime de aprox. 60-70% din grosimea totala a recipientului si este realizat din material reciclat. Straturile interior si exterior sunt realizate din material virgin, de obicei HDPE si au grosimi de circa 10-20% din grosimea totala a recipientului, prin urmare sunt foarte subtiri. Controlul grosimilor straturilor de material virgin este fundamental din doua motive: dorinta de a reduce consumul de material plastic virgin si necesitatea de a garanta un aspect estetic desavarsit al produsului final. Mai mult, o grosime adecvata a stratului interior permite pastrarea caracteristicilor de sudare si previne contaminarea continutului recipientului cu elementele continute in stratul de material reciclat.

Testele si experimentele confirma

O serie de teste facute in colaborare cu grupul GCR, leader European si standard global in dezvoltatrea amestecurilor ecologice pentru industria maselor plastice, pe masinile Plastiblow a confirmat versatilitatea acestora in prelucrarea materialelor plastice reciclate. Chiar si la folosirea materiilor prime alternative, masinile Plastiblow isi mentin timpul de ciclu, viteza, iar produsul finit ramane neschimbat.

Cresterea productivitatii, reducerea consumului de energie, cresterea consumului de material reciclat: aceasta este contributia Plastiblow pentru economia circularea a productiei sustenabile de ambalaje.

Noutăți

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.